top of page

Coaching is...

..een gestructureerd proces waarbij een professioneel coach de cliënt ondersteunt met als doel inzichtelijk te maken waar denken, gevoel en handelen vandaan komen. Zodat persoonlijke doelstellingen behaald worden en de kwaliteit van leven verbeterd.

Wat kan coaching jou opleveren?

 • Je leert luisteren naar jezelf: naar je hart, je lichaam en je hoofd

 • Keuzes worden van jou, je weet wat werkt voor jezelf

 • Persoonlijke uitdagingen weet je aan te pakken  

 • Belemmerende patronen worden inzichtelijk en je weet dit anders te benaderen

 • Je kan beter je behoeften herkennen en aangeven

 • Gedachten en piekeren leiden je niet meer af, je ervaart meer ruimte

 • Je ontdekt wat voor jou belangrijk is in het leven

 • Duurzaam groeien omdat de antwoorden vanuit jezelf komen

 • Nieuw gedrag, je benadering is anders en dit merk je. 

 • Meer zelfkennis en meer zelfvertrouwen, je durft te leven vanuit jezelf.

 • Energie, rust, ruimte en vertrouwen. Een verbetering van je levenskwaliteit!

bomen

Coaching individueel

Iedereen is uniek en ieders behoefte is weer anders. Daarom is coaching altijd individueel en afgestemd op jouw vraag. Thema's waar je een vraag over hebt kunnen zijn: persoonlijkheid, persoonlijke effectiviteit, gedrag, zingeving, ouderschap, loopbaan, verlies of relaties. Mijn specialisatie ligt in het coachen bij hoogsensitiviteit. 

Hoogsensitiviteit

20% van de bevolking wordt hoogsensitief geboren. Als hoogsensitief persoon (HSP) worden indrukken diepgaander verwerkt. Het schakelcentrum in de hersenen die als filter werkt, laat meer informatie door. Daardoor verwerk je diepgaander. Tijdens het uitvoeren van een taak zijn er bijvoorbeeld meer hersengebieden aan het werk. En je hebt meer dan een gemiddeld persoon tijd nodig om dit te verwerken. In de praktijk zul je merken dat je gevoelig bent voor sensorische prikkels, je afstemming gaat nauw. Maar ook pik je snel emoties van anderen op, je bent begaan met anderen en je hebt een hoog rechtvaardigheidsgevoel. Misschien herken je als HSP dat een reactie geven soms trager gaat, je neemt veel mee in je overweging, je denkt scenario’s uit en houdt rekening met gevoelens van anderen en je neemt ook nog alle details mee.   Hoogsensitiviteit zie ik als een persoonlijk kenmerk en biedt veel kwaliteiten, maar soms kun je er veel last van ervaren.  De valkuil is dat je geen tijd voor jezelf neemt om op te laden. Je raakt dan overprikkeld en ervaart stress. Hoe werkt hoogsensitiviteit voor jou? Waar ligt je balans en hoe kan je je hoogsensitieve kwaliteiten inzetten? Ontdek dat met mijn HSP programma.

Duinen

Coaching voor bedrijven

Is duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderdeel in het beleid van je organisatie?
 

Coaching kan preventief werken en een belangrijke rol spelen in het bevorderen van onder andere de veerkracht van medewerkers. Bijvoorbeeld het in kaart brengen en omgaan met stressoren. Of het stimuleren van een gezonde werk- en privé balans. Door aandacht te geven aan deze thema’s kunnen escalaties voorkomen worden.

Naast preventie kan coaching ook hulp bieden aan medewerkers met vraagstukken over introvertheid, zelfvertrouwen, perfectionisme, persoonlijke effectiviteit, zichtbaarheid, disbalans werk en privé, werkgeluk, stress etc. 


Als TMA professional bied ik mogelijkheden om potentieel zichtbaar te maken door het afnemen van een TMA drijfveren test. Klik voor meer informatie hier.

Wat gaan we doen?

In onze sessies is alle aandacht voor jou. Met rust en vertrouwen gaan we onderzoek doen naar de vraag waarmee jij bij me komt. Gedachten, gevoel en gedrag staan centraal, met als uitgangspunt jouw gewenste situatie. Ik stimuleer je zelfreflectie, ik hou je een spiegel voor waardoor onbewuste delen zichtbaar worden. Ik moedig je aan om te voelen en te ervaren zodat je kan groeien. En daardoor ga je obstakels of patronen herkennen en komen nieuwe inzichten.
Mijn aanpak is eclectisch, ik gebruik diverse benaderingen en technieken en haal ik inspiratie uit de verschillende psychologie stromingen. Zo ontstaat er een succesvol traject die passend is voor jou.

bottom of page